GameTesters

Játéktesztek videókban és írásban. Emellett még híeket is fogunk közölni az informatika világából és ha minden jól megy, akkor élőben is fogunk néha jelentkezni. Az oldal megtekintéséhez 1280x1024-es felbontás ajánlott.

Élő adás

Nemsokára minden hétköznap, 17:15-től élőben fogok jelentkezni, és segíteni nektek bármilyen informatikai témában.

Live

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Facebook

Hasznos tippek-trükkök 1. rész

gtDav111 2011.09.20. 19:40

Leírok pár hasznos tippet/trükköt, hogy miként tedd kényelmessé a számítógéped használatát, miként kell karban tartani és egyéb hasznos dolog is szóba kerül majd. Több részben fog megjelenni.
1. Kezdjük a legelején. Gépvásárlás: Mindig döntsük el, hogy mire kell a gép. Ha például játékra vagy videószerkesztésre kell, akkor mélyen a pénztárcánka kell nyúlni. Ha nem ezekre, hanem szövegszerkesztéshez vagy egyéb irodai munkákhoz kell, akkor általában elég egy gyengébb gép is. Ilyenkor viszont régebbi operációs rendszerek vagy Linux sokkal jobb, sőt Linux még ingyenes is. Szóval mindig döntsétek el, hogy mit akartok kezdeni a számítógéppel. És ahhoz válasszátok ki a legmegfelelőbbet. Ugyan így igaz ez a perifériákra. Találjuk ki, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli kell majd. Ez attól függ, hogy milyen távol akarunk lenni a képernyőtől. Ha például van egy nagyobb TV-d, amire ki tudod rakni a számítógép képét, akkor érdemes ugy megcsinálni, hogy a gép a TV közelében van, és egy vezeték nélküli billentyűzettel és egérrel használjátok. Ennek az a hátránya, hogy időnként elemet kell benne cserélni. Ha a gép ott van a billentyűzet közelében, például egy kisebb monitor miatt, akkor a vezetékes billentyűzet és egér a jobb választás, mivel abban nem kell elemet cserélni.

  2. Számítógép karbantartása: Ez egy fontos dolog, mivel a számítógépben sok olyan alkatrész van, ami elromolhat, akár tulmelegedés miatt, akár elhasználódás miatt. Ennek a megelőzése érdekében érdemes 2-3 hetente ki/leporszívózni a házat, és a többi alkatrészt, mivel így nem fog olyan mértékben melegedni. Pár havonta a processzor hűtő pasztáját is érdemes megnézni, és ha már nem túl jó az állapota újrakenni. A monitor képernyőjét érdemes tisztítani, mert ha például van rajta egy ujjlenyomat az zavaró a szemnek nagyon. A billentyűzetet és az egeret is tisztítani kell. A felületéhez szappanszeszt ajánlok, mert az jól letisztítja, a billentyűzet belsejét meg kiporszívózni, mert ha fölötte esztek, akkor a morzsák beleeshetnek, és akár bele is penészedhet. Amúgy a számítógép első panelétől  nézve a bal oldali részhez ne nagyon rakjatok semmit, mert ott van a léghűtés legtöbb rácsa, és ha azokat elszigetelitek, akkor hamar felforrhat a gépetek. Emellett még havonta érdemes töredezettségmentesítést is csinálni, mert sokkal gyorsabb lesz a fájl-elérés.

  3. Testreszabás: A legtöbb operációs rendszerben és programban saját magad szabod meg, hogy mi hol, és mekkora legyen. Ezt érdemes úgy beállítani, hogy a legfontosabb dolgok egy-két gomb lenyomásával elérhetőek legyenek. Az asztalra csináljatok mappákat (pl.: Programok, Játékok, Képek, Zenék, stb.) amikbe berakjátok az összes program parancsikonját, így jócskán meggyorsítva az elérési időt, és mindig tudod, hogy mi hol van. Az asztali ikonokat mindig állítsátok a felbontással arányosan, mert például FullHD felbontásban a Windows XP ikonjai szinte láthatatlanok alap helyzetben. Böngészőből a legjobban testreszabható az Opera, mivel van egy gyorshívó része, ahonnan egy kattintás és azon a honlapon vagy amelyik be van állítva, és a Chrome-mal ellentétben nem 8 hanem vagy 25 ilyen gyorshívó ikon lehet, és itt teljesen te választod ki, hogy mit akarsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gtesters.blog.hu/api/trackback/id/tr153241109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása